REPUBLIKOVÉ FINÁLE V ATLETICKÉM ČTYŘBOJI

V sobotu 3. června se konalo na atletickém stadionu TJ Spartak Třebíč republikové finále v atletickém čtyřboji.

Soutěž pod hlavičkou České asociace sportu pro všechny (ČASPV) má již svoji tradici. Do letošního finále se za kraj Vysočina probojovali zástupci z Náměště nad Oslavou, Hrotovic, Moravských Budějovic, Valče a Křižanova. Počasí bylo k účastníkům přívětivé a ukázalo i svoji slunnou tvář. Po rozřazení do družstev proběhl slavnostní nástup, při kterém nechyběla státní hymna. Poté se sportovci rozešli na jednotlivá stanoviště a začaly boje o medaile. Soutěžilo se v tradičních disciplínách – sprintu, skoku dalekém, hodu a běhu na střední trať. Závodníci Vysočiny byli v trikách s barvami kraje rozpoznat už na dálku, a to nám usnadnilo orientaci při fandění. Téměř všichni naši zástupci si vylepšili svůj výkon z krajského kola. Někteří si udělali svůj osobní rekord a Tomáš Ryšavý dokonce i školní rekord, a to ve skoku dalekém v hodnotě 556 cm. Výsledkem snažení všech sportovců za Vysočinu bylo 10 medailí pro kraj Vysočina, z toho se o pět medailí postarali žáci ZŠ Husova. Zlatou medaili si vybojovali Oliver Kuna v kategorii mladší žáci II. a Elen Běhalová v kategorii mladší žákyně II., stříbro si vybojovala Nikol Zedníčková v kategorii starší žákyně III. a s bronzem na krku odjížděli domů Dominik Bednář za kategorii starší žáci III. a Kristýna Kolářová za kategorii dorostenky.  

V první desítce se umístili také Victorie Sochorová (7. místo), Karla Hanousková (8. místo), Sára Svobodová (7. místo), Monika Betková (7. místo), Ondřej Kopuletý (7. místo), Martin Krčál (8. místo), Jakub Janda (8. místo), Tomáš Ryšavý (9. místo) a Dominik Galvánek (7. místo).

Do republikového finále se probojovali ještě 3 žáci naší školy, kteří se snažili podat maximální výkon. Jsou to Natálie Toczko a Soňa Odrazilová (14. místo) a Tomáš Staněk (17. místo).

Všem závodníkům patří velká gratulace a poděkování za vzornou reprezentaci naší školy, našeho města a celého kraje Vysočina.

 

 

 


Zobrazení: Alba | Podle data

ATLETICKÝ ČTYŘBOJ (RF)


Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Kontakt

Základní škola Náměšť n.Osl. Husova 579
675 71 Náměšť nad Oslavou

  • tel. škola 568 620 409
  • tel. jídelna 731 438 260
  • e-mail info@zshusova.cz
  • dat.schránka 4k92xya

Školní družina Bc. Hana Hruškovičová tel. 775 945 613

 

Cookies

Ostatní

Dnes je sobota 27. 4. 2024

Svátek má Jaroslav